Slö-tisdag

Tog den lata vägen idag; bussen istället för cykeln till jobbet. Väderstatusen är kallt och ruggig, det vill säga inget vidare cykelväder, och bilen har jag lovat bort till Niklas. Igår var det desto bättre väder. Vid åtta-tiden följde jag med ner till slingan och tittade på när Niklas körde backträning. På grund av rejäl skoskav efter söndagens vilserunda kunde jag själv inte delta. Några liljekonvaljer blev det i alla fall. Så fint!

Mamma-dagen

Varit en vacker sommardag i sommarstugan på Aspan där vi idag har firat lilla Mamma på Mors-dag. Aspan, platsen på jorden där sommaren är som bäst.

I en veckas tid har jag nu försökt att skärpa till mig lite vad det gäller maten. Det där med dieter är inte riktigt min grej men har tänkt att under två veckors tid försöka att undvika kolhydrater såsom godsaker, pasta, ris och bröd. Idag syndade jag dock och åt både en kaka och en glass ute på Aspan. Synden straffade sig... Efter Aspan-trippen gav jag mig iväg till Rosenholm för att springa en runda på slingan. Dock sprang jag vilse - såklart. 6-kilometersslingan visade sig vara en 12-kilometerslinga, något som jag insåg efter 6 kilometer. Hm! Efter lite god mat är jag nu pigg igen och redo att snart krypa ner i en renbäddad säng. Mot en ny vecka!


Solig altan på Aspan

Bror nr 1

Bror nr 2

Seger

Känner mig plötsligt så där riktigt patriotisk och stolt över att vara svensk. Vi vann. Vi vann. Loreen vann. Så gott!

Sommardag

Det underbara sommarvädret gjorde att jag tog cykeln till jobbet även idag. Härligt! I afton tog vi en tur till Emmahultasjön och grillade lite. Sommar på riktigt. Verkligen.

Just nu sitter jag hemma ensam. Ensam med svenska jordgubbar. Niklas fick ett ryck och begav sig ner till gymmet. Men det gör inte så mycket, jag har ju som sagt jordgubbar. Ljuvligt!


Jakten efter förlorad tid

En hård vecka. Splittrad på något vis. Visserligen började veckan men en sjukdag men sedan har jag bara jagat, jagat för att komma ikapp igen. Idag när jag kom hem ifrån jobbet somnade jag i soffan. Nej, så här kan vi inte ha det! Efter det blev det fart; tre varv i joggingspåret med hörlurarna på. Efter en dusch står nu en LCHF-tacopaj i ugnen och under tiden skall det fixas med tvätt och städning. För imorgon är det faktiskt fredag, underbara fredag, och då tänker jag ha en helledig kväll - så det så!

Kvalitets-tisdag

Två härliga cykelturer i sommarvärmen. Tre fikaraster på en solig terrass med havsutsikt. En trevlig grillkväll på Hasslö. På det hela taget en riktigt bra dag.

En cykeltur

Att kunna sova en hel natt med fönstret öppet utan att frysa (snarare tvärtom), det är fint det! Idag ska jag ge mig på att cykla till jobbet. Hur det kommer att gå att cykla drygt två mil (fram och tillbaka) på min gamla skrutt-cykel återstår att se. Får väl ta och gå till närmaste busshållplats om cykeln skulle braka sönder och samman.

Mot jobbet!

Ogräs?


Även ogräs kan vara vackert. Underbara sommarväder!

Halvsjuk?

Jag är hemma och sjukskriven från jobbet för första gången i mitt liv. En upplevelse det också. Men egentligen är jag nog inte sjuk, utan snarare så att jag var riktigt dålig inatt. Förmodligen är det inte alls maginfluensa eller något sådant jobbigt som flugit på mig, utan snarare ett rejält blodtrycksfall. Men känns bäst att ta det säkra före det osäkra. Vill inte riskera att bli behandlad som en pestsmittad på jobbet hela dagen, och vill inte heller riskera att tvingas krama toalettstolen på jobbet och sedan behöva ta bussen hem tillsammans med en påse.

Så vad hittar man på? Känner redan att jag börjar klättra på väggarna... Lära mig stå på händer så att blodet kan rinna till och därmed undvika fler blodtrycksfall?

Stadsvandring

Gårdagen bjöd på lite shopping tillsammans med Lillebror Simon. Passade på att gudia Lillebror lite i vackra Karlskrona i strålande solsken (men givetvis också hård blåst) och sedan avsluta det hela med världens godaste glass vid Marinmuséet. Kvällen bjöd på trevligheter hos Linn och Marcus - grillkvällar när dem är som bäst.


Tjejkväll

Lördagmorgon och strålande solsken - härligt! Gårdagen spenderade jag i stan hos fina Miriam. Långpromenad följt av god mat, choklad, vin (både rosé och rött) och en massa tjejsnack - en riktigt fin kväll! Om en stund ska jag bege mig in till stan med min käre lillebror. Ska vi kanske ge oss på att köra varsin glass på Glassiären...? Ikväll väntar grillning. Våren är härlig!


Mobilbilder ifrån gårdagens promenad

Måndag... eller fredag?

En tjejkväll mitt i veckan i Ronneby. En ledig torsdag med försenat firande av lillebror. Och idag är det fredag. Det hela känns galet snurrigt (känns som måndag idag), men givetvis skönt med lite ledighet. Väntar mig folktomma kontorsrum idag på jobbet. Själv planerar jag att jobba halvdag. För att verkligen inte "råka" jobba längre låter jag bli att ta med mig någon lunch, för då måste jag ju ta mig hem när jag börjar bli hungrig. Ikväll blir det ännu en tjejkväll med denna gången inne i Karlskrona.

Mot jobbet!

Planer

Funderingar. Tankar. Idéer. Planer. Drömmar. Behöver något nytt i mitt liv nu. En ny bostad, ett nytt jobb, en ny sambo, en ny resa med nya vyer, eller kanske bara en ny blomma på bordet som piffar lite. Vid närmare eftertanke tar jag tillbaka det där med en ny sambo. Jag tror att jag behåller den jag har, han är ju faktiskt inte så dum -trots allt!

Träningsmotivation

Sitter just nu på gymmet och väntar på att påbörja ett Indoor Walking-pass. Har svårt att hitta träningsmotivationen just nu. Förra veckan resulterade i ett enda pass. Antar att det är vårsolen som är en stark bidragande orsak till detta, men även att Vårruset nu är avklarat och att jag inte längre har något klart mål. Kommer på mig själv med att hitta ursäkter för att slippa gå till gymmet. "Jag går en runda istället..". Inte ok! Men jag ska inte ge upp, nej kämpa kämpa! Mot 45 svettiga minuter!

Helgen

Helgen går mot sitt slut. Jag har spenderat hela helgen med en ynklig sjukling (ja vi vet ju alla hur killar blir när de är förkylda), så kurerar mig själv just nu med en massa c-vitaminer. Idag har det varit härligt väder och vi har spenderat ett par timmar på en solig altan i Nättraby. Har även hunnit med att inhandla nya sommartäcken, storhandla inför veckan, göra en ny omgång musli samt baka proteinbars. Efter lite goda musslor väntar snart sängen och sedan tar en ny vecka fart. Ännu en kortvecka - härligt!

Fredagsplaner

Ikväll ska jag vara hemma själv. Ensam hemma en fredagskväll - det hör verkligen inte till vanligheten. Undrar vad jag ska hitta på då. Ser framför mig att jag ska ta på mig pyjamas, sätta på hög tjejmusik och dansa till den samtidigt som jag äter popcorn - bara för att jag kan! Men lär väl istället sluta med att jag somnar i soffan innan klockan har slagit tio.

Förslag mottages tacksamt!

Projekt

Igår blev det en heldag med jobb i Kalmar. På hemvägen hann vi (såklart) även med en tur till Ikea. Så nu kan jag ha tjejkväll igen (inhandat en ny vinöppnare). Som vanligt, efter ett besök på det gulblåa varuhuset, längtar jag efter ett nytt projekt att ta tag i på hemmaplan.

Mot jobbet!


Om blickar kunde döda...

Det ligger ett huvud i vårt kylskåp. Ett argt huvud. Varje gång man öppnar kylskåpet möts man av en argt stirrande blick. Huvudet tillhör "Lasse Lax". Jag gillar inte när maten stirrar på en. Värsta bantningsmetoden.

Fast det är klart, hade någon lagt mitt huvud i en plastpåse i kylskåpet hade nog inte jag heller varit så glad...

Hemmagjord Müsli

Det räcker inte med att röra sig för att vara nyttig, det gäller också att äta nyttigt. Igårkväll gjorde jag hemmagjord müsli, i ett försök att äta lite mer nyttigare frukost, med bland annat pumpafrön, psylliumfrön och gojibär. En styck egenbakat knäckebröd, lite egengjord müsli och ett ägg (inte egenkläckt såklart, men i alla fall ekologiskt) serverades det idag.

Mot jobbet!

Söndagsfix

En dag med fix med bilen, gymbesök, bakning av knäckebröd och grillning i solskenet. Nu är jag laddad med energi inför den kommande veckan (tror jag i alla fall).


Utöver det vanliga

Har ni missat Rysslands bidrag till Eurovision Song Contest? Då bara måste ni se det nu. Underbart! På ett konstigt och märkligt sätt...


Lugn

En helg i lugnets tecken. Igårkväll fick jag och sambon nog av vardagspysslet, med matlagning och disk i mängder, och begav oss därför till Ronneby Brunn för att njuta av trerätters. Inte så dumt! Idag behöver vi ta tag i lite mer vettiga saker innan måndagen knackar på igen.


Bildbevis

Lite bilder ifrån gårdagens spektakel i Växjö...


Att ladda med glass före ett lopp kan väl ändå aldrig vara fel...?

Miriam - sponsrad av privattandläkarna

Lite posing innan start

Trötta men lyckliga efter genomfört lopp!

Vårruset 2012

Vilken fest. Vilken stämning. Vilken kväll. Gårdagen blev en kanondag. Först en massa shopping med kära Miriam och sedan Vårruset. Och vilket väder vi hade - underbart! Tog mig runt 5-kilometerssträckan på 25 minuter vilket är jag är väldigt nöjd med (med tanke på förkylningen och min hesa hals är jag nöjd med att jag ens tog mig runt!).

Idag är jag trött. Blev en sen kväll och kom i säng först vid ett-tiden (och inte gick det att sova då). Tack gode gud för att det är fredag!


Mot vårruset

Sovmorgonen byttes mot att köra sambon (som försovit sig till 05:55) till jobbet cirka 3 mil bort. Gå ifrån sängen till bilen och gasa järnet. Väl hemma blev det en rask promenad i morgonsolen.

Idag bär det av mot Växjö och Vårruset. Och kan ni tänka er; det är strålande solsken och inget regn! Nu kör vi!



Sommartid

Idag påbörjades sommararbetstiden, 7,5 timmar om dagen istället för 8,17 timmar. 40 minuter kanske inte låter så mycket, men skillnaden är näst intill enorm. Idag efter jobbet har jag exempelvis både hunnit med en runda i stan med Mamma, en promenix till Tallholmen, matlagning och tvätt. Inte illa!

Imorgon väntar ledighet. Igen. Då ska jag springa Vårruset. Eller springa och springa... Mening var ju att jag skulle springa då jag tränat som en tok hela vintern. Men på grund av en ihärdig förkylning, samt att jag nu till råga på allt (av någon konstig anledning) fått väldigt ont i ryggslutet, så känns det hela inte så självklart längre. Men till Växjö ska vi i alla fall, jag och Miriam, och runt Växjösjön ska vi ta oss. Hur fort det kommer att gå får morgondagens hälsa utvisa. Önska oss lycka till!


Strandväder

Idag bestämde vi oss för att det var varmt nog att kunna åka till stranden, varmt nog för att låtsas att det är högsommar. Så med varsin glass, bok och brassestol begav sig jag och sambon ut till Tallholmen för en finfin eftermiddag i solen. Något dopp blev det inte (några badkläder hade vi inte ens med oss) men väl en rödbränd solbränna på näsan.

Tallholmen 120501

Valborg 2012

Blev ett mysigt valborgsfirande med grillning och fiske ute vid Almö på dagen följt av lite grillning och vindrickande på kvällen här i Nättraby tillsammans med ett trevligt gäng. Underbart väder igår, underbart väder idag. Det gillar vi!