Mias systrar

Jag har precis läst ut en bok som väckt många tankar. Skräckkänslor blandas med ilska. Jag blir arg, rent av j*vligt förbannad, speciellt vid tanken att allting faktiskt har hänt i verkligheten och här i Sverige. Hur kan detta få ske utan att något händer? Hur kan man faktiskt få för sig att man äger en annan människa, att man har "rätt" att slå och till och med döda denne? Varför är det den förföljda som får ändra sitt liv medan förföljaren kan leva som vanligt? Att anmäla verkar ju också hopplöst, i varje fall om man ser till kvinnorna i boken;"Härmed meddelas beslutat att lägga ner förundersökningen. Beslutsmotivering; brott kan ej styrkas."


"Var det den vintern Fadime mördades av sin pappa? Rätt åt horan sa pappa och farbröderna, men hon och systrarna hade letat fram tidningarna ur pappersinsamlingen och läst alla artiklarna i smyg.."


"Ur socialtjänstens dokumentation; Tidigt under samtalen fick vi veta att fadern slagit modern och hotat att ta Fredrik ifrån henne för gott. Fadern förnekade inte detta men ursäktade våldet med moderns beteende. Faderns ansåg sig inte behöva hjälp för egen del utan menade att det var modern som behövde hjälp."


Boken heter Mias systrar. Författarinnan är samma kvinna som är huvudperson i de välkända böckerna Gömda, Asyl och Mias hemlighet. Att läsa boken är ett hett tips i sommarvärmen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Vad hade du på hjärtat?

Trackback