Icas bristfälliga kötthantering?

Måste ventilera mig lite efter att ha sett flera nyhetsinslag om "Icas brisfälliga kötthantering", något som visades i Uppdrag granskning i onsdags.


Det som är lite konstigt i alla dessa nyhetsinslag är att de hela tiden betonar ICA:s kötthantering; ICA består av ett väldigt antal butiker som är självständiga med självständiga chefer. Köttfärsen som mals i butiken sköts av den butiken själv och har inget med ICA att göra. Sen finns det givetvis även köttfärs som är märkt med en ICA-stämpel (ni vet den vaccumförpackade som det varit så mycket diskussioner om) men här har man inte hittat några brister i hanteringen. Det man har gjort i Uppdrag granskning är att man har undersökt ett antal ICA-butiker men inga Konsumbutiker, inga Willysbutiker, inga Coop Forum butiker o.s.v. Den brisfälliga kötthanteringen är givetvis något som förkommer inom alla butikskedjor (dock inte i alla butiker inom dessa kedjor) och inte bara inom ICA.


Rädd för att köpa köttfärs nu? Öh, är det någon gång man kan lita på sin butiks kötthantering så är det NU när detta är så uppmärksammat.. Så varsågod och köp på dig ett par kilo!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Vad hade du på hjärtat?

Trackback