Ibland kan man ju undra...

.. hur det kommer sig att några av Sveriges mest inkompetenta personer har hamnat som anställda på Växjö universitet?!

Informationsmöte om civilekonomprogrammet. Viktigt att gå på tyckte vi, borde nog bli intressant. Givande? Knappast! De börjar mötet med att säga "Ställ alla frågor nu - det är bättre att göra det nu än senare!" och på varenda fråga svarar de ändå "Ja det kan vi inte svara på nu", "Det vet vi inte ännu.", "Det är inte riktigt klart än". "Det vågar vi inte svara på.". De ville att vi skulle ta oss en ordentlig funderare över om vi skulle fortsätta att gå på ekonomprogrammet eller övergå till civilekonomprogrammet men de gav oss ändå ingen information om vad en övergång egentligen skulle innebära, när treorna skulle bli tvungna att bestämma sig eller vilka kurser som skulle ingå. Jaha, vad finns det då att fundera på?

Sammanfattningsvis kan man nog säga så här; den nya civilekonomexamen innebär att du får en yrkesexamen, fortsätter man på ekonomprogrammet kan man bara få civilekonom som titel men inte som examen. När vi väl kommer ut i arbetslivet kommer arbetsgivaren inte veta skillnaden mellan dessa båda. Det kommer de först att förstå (eventuellt!) om kanske 10-15 år och då går de nya arbetsgivarna ändå inte på vilken examen du har utan bara på det faktum att du har en examen samt den arbetslivserfarenhet du skrapat ihop under dessa år. Så ska jag då övergå till civilekonomprogrammet (som dessutom innebär ett helt års extra pluggande samt att man läser flera kurser samtidigt i någon märklig kombination)? Eh, tror inte det du!

Dessutom är jag väldigt irriterad på denna näsvisa programansvariga. Att man bara kan ge ett sådant nedvärderande svar då eleverna ger sina synpunkter på hennes kurs känns som ett riktigt hån. En hel klass kan inte ha fel - du är helt enkelt värdelös (okej, ursäkta personangreppet men i det här fallet är det faktiskt befogat!).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Vad hade du på hjärtat?

Trackback