Trädgårdsbestyr

Vårsolen ger energi, men den tar minst lika mycket. Klockan är inte ens halv tio (det vill säga inte ens halv nio enligt vintertid) och ändå går mina ögon i kors av trötthet. Men det har varit en fin helg och vi har fått mycket gjort. Ägnat två dagar åt att dra ogräs ur gräsmattan. Förfaras lite av hur mycket ogräs det blev där vi gick runt och trampade när vi planterade häcken. Men så tittar jag upp och ser ut över tomten. Tänker på hur här såg ut för bara ett år sedan och hur mycket vi egentligen har åstadkommit. Minns den där dagen då vi precis skrivit på huspapprena, då vi satt i bilen och såg ut över vår tomt. Vad har vi egentligen gett oss in på, har vi tagit oss vatten över huvudet? Blicken vandrade mellan vår vildväxande äng/skog med björkträd och grannens gröna fina gräsmatta. Det är alltså så det ska bli. På något vis. Och nu är vi faktiskt där, efter mycket slit så har vi faktiskt något som vi bara drömde om för ett år sedan. 

Men mycket vill ha mer - såklart! Det är svårt att bara vara nöjd. Marksten måste vi såklart ha, och den där altanen måste byggas. Och så är det ju allt det här ogräset som måste bort. Men sen... Eller? 

I helgen har våra nymålade odlingskragar kommit på plats i alla fall, likt torkvindan vi fick för snart 1,5 år sedan. Det börjar ta sig. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Vad hade du på hjärtat?

Trackback