Könsskillnader

Det här med att bli sambo är något speciellt. Visst bodde jag tillsammans med Johanna i 1,5 år utan några problem, men det här med att bli sambo med en kille är något helt annat. Ibland är det precis som om vi talar olika språk, den ena säger något och den andra fattar ingenting. Man försöker förklara men motparten tycks vara lika oförstående ändå. Som det här med städning. Min definition av när det behöver städas är någon helt annan än Niklas. "Städa? Vaddå, här är väl rent?". Eller det här med att faktiskt lyssna, merparten av det jag säger tycks gå in genom ena örat och ut genom det andra. Har mer och mer förstått att det oftast inte är någon idé att diskutera, vi talar helt enkelt olika språk ibland och vi har ibland helt olika syn på hur saker och ting ska vara och det är väl bara att acceptera detta. Dessa funderingar fick mig att komma och tänka på en artikel jag läste i somras, i Niklas Slitz-tidning, som handlade just om att män och kvinnor är olika. Många sanna ord, väldigt sanna.

Bara en kvinna kan bli upprymd och skina av lycka vid tanken att tillbringa en heldag på Ikea. Bara en man kan bli självmordsbenägen efter två timmar på Ikea.

Bara en kvinna kan bli djupt störd av att det saknas en spegel på en könsneutral krogtoalett. Bara en man kan känna djup tacksamhet för detta då väntetiden till toan sjunker med 90 procent.

Bara en kvinna kan "tjäna! tusen kronor på att köpa ett par jeans för 2000 spänn på rea. Dessa "sparpengar" kan hon återinvestera i en ny tröja utan minsta bekymmer. Bara en man kan bli upprörd över hur ologiskt det är och för den delen hävda att hennes "fynd" inte betalar hyran.

Bara en kvinna kan bli upprörd över att en man kör för fort på en tom motorväg. Bara en man kan bli upprörd över en kvinna som kör bil samtidigt som hon dricker latte, skickar långa sms och pratar med sin väninna i passagerarsätet.

Bara en kvinna kan bli upprörd över att en man köper nya golfklubbor/stötdämpare till hojen/en grabbresa till Thailand för dina sista stålar. Bara en man kan förstå vikten av sådant.

Bara en kvinna kan fylla er gemensamma resväska med sina prylar, där merparten är totalt onödiga, och sedan förvänta sig att mannen ska bära den hela vägen. Bara en man förstår att han måste göra det för att få ligga på semestern.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Vad hade du på hjärtat?

Trackback