Tester med hög tillförlitlighet.

En storstädning av lägenheten har ägt rum i afton. Råkade tappa ut en halv flaska (nästan) allrengöringsmedel på toalettgolvet. Lagom smart. Men det luktar otrooooligt fräscht där inne nu i alla fall och det lär hålla i sig ett tag.

Kvällen har spenderats med att göra diverse tester på facebook. Har man inget spännande liv så är det sådant man får ägna sin tid åt. Hur som helst kom testerna fram till att det är i stan i Karlskrona jag bör bosätta mig i om jag ska flytta till Karlskrona. Å andra sidan kom ett annat test också fram till att mitt livs kärlek heter Oskar samtidigt som ett annat test visade att namnet på den jag älskar börjar på M. Hm, känner mig lite förvirrad, heter han Oskar eller något på M? Hur som helst verkade Niklas helt uteslutet i alla fall - kanske får ta en ordentlig funderare hur min framtid egentligen ska se ut. Testernas tillförlitlighet måste väl ändå vara hårt prövat innan de lämnas ut till allmänheten? Ännu ett test visade att jag var utomordentligt bra på skånska - en tvättäkta skåning (hur det nu gick till). Kanske är där man skulle bosätta sig och leta upp den där Oskar eller M-någonting? Eller struntar jag helt enkelt i testerna och håller mig till Blekingebon. Han har åtminstone en dialekt jag förstår mig på. Jag tycks i alla fall ha valt rätt utbildning då resultatet av vad jag bör bli i framtiden blev kontorsråtta!

Dags att sluta svammla kanske. Godnatt.

Kräftskiva på ingång

Ännu en dag till ända. Endast en arbetsdag kvar den här veckan och sedan väntas helg. Efter helgen väntas sedan ytterligare fem arbetsdagar och sedan är min semester här. Var har sommaren egentligen tagit vägen, den tycks ha gått ofantligt fort i år. Har det med åldern att göra kanske? Planerna inför den tre veckor långa semestern är många. Frågan är hur jag ska hinna med allt och samtidigt kunna ta det lite lugnt?

Helgen skall spenderas i Blekinge. Imorgonkväll går den traditionella kräftskivan på Aspan av staplen tillsammans med familjen, fasters familj och farmor och farfar. Ska bli mysigt! I övrigt blir det en helg med Knäppot vilket inte är så dumt det heller.







Kräftskivan på Aspan 2007

Pass

Nytt pass är fixat idag. En svartvit allvarlig figur stirrade på mig ifrån bilden som skulle föreställa mitt passfoto. Såg ut som en förrymd fånge. Nu är det bara att beställa en resa också, längtan efter något som inte hör till vardagen är verkligen stor.


Influensahysteri

Den här informationen damp ner i brevlådan på jobbet idag. Vill gärna dela med mig av denna information - både för att skydda mig själv och andra, då i alla fall jag har på tok för dålig koll!

Den nya influensan - Undvik att smittas och smitta ner andra!


Tvätta händerna ofta

Tvätta bort influensavirus som lätt fastnar på fingrar och på ytor som dörrhandtag och som kan spridas vidare när du tar i hand. Använd tvål och vatten. Med handsprit får du bort ännu mer virus efter handtvätten.


Hosta och nys i armvecket

Fånga upp virus genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk som du slänger direkt i soporna. Undvik att täcka munnen med handen när du nyser eller hostar.


Om du är sjuk, stanna hemma

Stanna hemma om du är sjuk så sprider du inte influensavirus vidare på arbetet, skolan eller bussen. Kontakta sjukvården per telefon istället för att gå direkt till väntrum där influensan lätt sprids vidare.


Den nya influensan A(HINI) är ett nytt influensavirus som sprids över världen. För de allra flesta är det en ofarlig men ibland obehaglig sjukdom med symtom som går över på några få dagar. Feber, torrhosta, halsont, ont i kroppen, huvudvärk, frossa, snuva och väldig trötthet är vanliga symtom vid influensa. Det är viktigt att hindra smittspridningen för att skydda dem som kan bli allvarligt sjuka av influensa. Mer information om den nya influensan A(HINI) finns på http://www.1177.se/ och www.krisinformation.se .


Stockholm

Promenixade hem från jobbet idag. Väl hemma var jag helt skakig. Man kan ju undra vad det är för fel på mig egentligen. En nektarin senare och med en något högre blodsockernivå så är jag nästan som vanligt igen i alla fall. Skönt det!

Mindre än två veckor kvar på jobbet. Sommaren har verkligen gått fort! Flertalet på avdelningen har kommit tillbaka från sina semestrar så nu är det lite mer  liv och rörelse på ekonomikontoret igen. Hann med en liten lunch på Kinarestaurangen idag med Niklas innan han begav sig hem mot Karlskrona igen.

Helgen i Stockholm var toppen. Allt inom några meters avstånd. Och då menar jag verkligen allt. Men visst är Stockholmarna lite speciella och tycks inte ha någon aning om vad som försigår utanför huvudstadens gränser. "Har ni raggare i Karlskrona? Som på film?" "Karlskrona ligger typ vid Småland". Trevlig tripp i alla fall som man kan leva på ett tag framöver.







 

Tack för en toppenhelg! ♥

Usch, fy och blä!

Vilken dag. Hur ska detta sluta? Vaknade med huvudvärk. Hm. Märkligt tyst i lägenheten. Har Johanna försovit sig? Sätter mig hastigt upp. Fan, ställde ju aldrig väckarklockan igår! En alvedon botar den värsta delen av huvudvärken. Får springa ut till bussen med all packning. Inser att jag glömde ta ut soporna. Kaos på jobbet. Jätte mycket att göra. Får hjälpa en trög dam i receptionen med något som en barnunge hade klarat av på någon minut men som för henne tog en halvtimme. Tålamodet tryter. Har en hel hög med papper som jag inte har en aning om vad jag ska göra med. Har ingen ork. Ingen lust att äta nu på lunchen heller så lär ju knappast bli piggare.  

Vetskapen om att jag efter denna ovanligt jobbiga arbetsdag ska sätta mig på ett tåg i 3,5 timme gör inte att dagen känns så mycket bättre. Lär bli något stul med tågen. Vad annat kan det bli en sådan här dag? Längtar bara till ikväll, då dagen är över och då jag är på plats (förhoppningsvis!).

..

Just nu ska det bara bli så skönt att lämna denna plats och försvinna ett par dar...

En semester fredag-söndag. Märkligt hur nöjd man kan vara med det.

Besök i kaoset

Hem från jobbet. Tankar på vad som ska packas, att här är skitigt till max och behöver städas, att jag känner mig allmänt ofräsch och behöver duscha, vad soom ska tillagas ikväll samt att jag är helt slut. *RIIIING*. Pappa i luren. "Kommer ni hit? NU?".

De kan då verkligen välja sina tillfällen att komma på besök. Ska dock bli trevligt med lite familjebesök. Lika bra att skjuta fram det andra kaoset lite tills familjebesöket är över. Har ju hela natten på mig! Hrm. Har dock hunnit med en snabbstädning i form av en snabbdammsugning samt undanplockning. Allt är bättre än inget (sen att  jag själv ser ut som "kom och hjälp mig" är ju en annan sak).

Kusinkväll

Anlände till jobbet redan klockan 06.40 i morse. Blev en kusinkväll i Furuby igår med Lovisa, där även Emelie och Daniel närvarade en del. Blev lite middag, tjejsnack (då Daniel inte närvarade) samt film. Lovisa har ett morgonjobb så det var bara till att gå upp när klockan ringde 04.45 i morse. Jag klagar dock inte, var ganska skönt att vara på plats på jobbet först av alla i morse och kunna undanröja det jag ville ha gjort i min ensamhet. Dessutom väldigt skönt att kunna gå hem lite tidigare i eftermiddag.  

Kvällen kommer väl framförallt bestå av packning av diverse ting. Imorgon eftermiddag bär det av mot huvudstaden (och Knäppot som redan befinner sig på plats). Regn är förmodligen att vänta så vi får se om det blir något Gröna Lund. Skulle så bli fallet är den nya karusellen "Insane" (eller något sådant) ett måste (något som Niklas har faktiskt har lovat!). För övrigt så regnar det redan nu. Jag har lunch. Jag har tråkigt.

Hur säger man "nej" på ett vänligt men bestämt sätt?


Tummen ner

AAAJJJJ!! Jag är en klant. Världens största klant faktiskt. Ska hålla mig så långt bort från spisar, ugnar och alla andra varma saker (Hm, plattång också?). Det känns som om min tumme ska sprängas. Kylklampen är min bäste vän. Hur ska jag få någon sömn överhuvudtaget i natt? :(

Långhårig hårdrockare?

Några nya bilder från Examensbanketten har blivit upplagda på Facebook. Var det så jag såg ut när jag var nyklippt? Drygt två månader efter ser jag snarare ut som en långhårig hårdrockare. Tog upp luren och slog numret till frisören - inbokad tid under morgondagen. Smart beslut? Knappast (för att inte säga idiotiskt) med tanke på hur tunn min plånbok är just nu och en Stockholmsresa på ingång. Någon solblekning av håret har det ju knappast heller blivit i sommar. Av någon konstig anledning får man varken solbränna eller solblekt hår när man sitter inspärrad på ett kontor på ekonomiavdelningen hela dagarna. Att ens nämna ordet "slingor" vågar jag väl dock inte göra. DET vore dödsstöten för min nuvarande ekonomi.

DÅ:


NU:



Ser jag dock inte lite coolare ut nu..?

Drömmar.

Veckans första dag lider mot sitt slut. En ny vecka har tagit fart och Jan som tidigare har haft semester har nu återvänt till arbetet på ekonomikontoret. Det är inte lätt at vara ensam med en 23-årig tjej till sommarvikarie. "Jag gillar Ulf Lundell. Jasså det gör din pappa med? Vi kanske är i samma ålder ungefär då? Nähä, jag är ett par år äldre än honom ja. Vilket år är du född? Fy vad gammal jag känner mig!". Åldersnojjan tycks drabba både honom och Eddie när vi under fikarasten satt och diskuterade musik och de insåg att de allra flesta artister de lyssnar på var låååångt före min tid.

Ikväll har jag och Malin varit och tittat på tapeter till Malins nya lägenhet. Är inte alls sugen på att flytta. Vem vill ha en totalrenoverad bostadsrätt där det är man själv som har valt ut inredningen? Tänk att själv få bestämma vilka tapeter som ska pryda väggarna, hur köket respektive badrummet ska utformas. Tänk att inte ha en hel lägenhet bestående av Ikea-möbler. I nuläget får jag nog dock nöja mig med att bo i Växjöhems hyresrätt där vi (och då har vi ändå haft tur) fått välja tapeter från den allra lägsta prisklassen (insåg vi i tapetaffären idag). Drömmar. Funderingar. Tankar. Om man siktar mot stjärnorna kanske man kan hamna i närmsta grantopp i alla fall?  



Guldkant på vardagen

Tänk att det kunde bli ett jättelikt blogginlägg om en hemresa från Karlskrona. Var nog mer att rapportera från hemresan än från helgen som helhet. Men klagar inte, helgen har varit bra. Fredagskvällen var faktiskt en av de bästa kvällarna på länge - grillning i sommarstugan på Aspan tillsammans med Niklas, Henrik och Brattan. Satt på glasaltanen och mumsade, drack, pratade och skrattade fram till två-snåret. Sov otroligt gott i stugan, vaknade runt halv tio och tog ett morgondopp innan frukost. Det är sådana härliga sommardagar som verkligen sätter guldkant på den annars ganska trista vardagen. Resten av helgen har i princip spenderats med film och välbehövlig sömn. 

Nu väntar ännu en jobbvecka. Annat som är inplanerat är att välja tapeter med Malin, fira Johannas namnsdag samt ett Furubybesök då Lovisa och jag ska laga mat och ha tjejsnack. Trevligt värre! På fredag bär det av med tåget mot Stockhom. Woohoo!

Nu är det nog dags för mig att borsta tänderna och hoppa i säng. Imorgon väntar allvaret igen.

Ska man skratta eller gråta?

Tåget från Karlskrona mot Emmaboda och vidare mot Växjö. Borde väl inte vara några konstigheter, eller?

  1. Tåget mot Emmaboda inställt, ersatt med buss.
  2. Tågkonduktören på bussen: "Tåget mot Göteborg inväntar bussen i Emmaboda!"
  3.  Bussen rullar in på Emmaboda station, tåget går strax innan bussen stannat.
  4. ????
  5. Tågkonduktören: "Men den jävla idioten körde ju nu!!"
  6. ????
  7. Tågkonduktren: "Jag har pratat med trafikledningen, de är lika förvånade som jag. Man borde kasta han som körde framför sitt egna tåg!"
  8. Kaos! Ett 40-tal upprörda resenärer.
  9. Tågkonduktören: "Dessvärre måste vi invänta nästa tåg som går om 1 timme och 10 minuter".
  10. Ännu mer upprörda resenärer.
  11. Tågkonduktören: "Nu går vi allihop till Ica så får ni handla för 50 kronor var som jag får ta ur egen ficka så länge, så vi har något att dricka och äta medans vi väntar. Det är dessvärre det enda jag kan erbjuda i nuläget!".
  12. Glada resenärer inträngda på Emmabodas station med varsin gottepåse/läsk/glass i handen.
Mycket märkligt att tågkonduktören, efter att ha blivit föremål för masskritik (även om felet inte var hans), helt plötsligt blev snälla farbrorn. 50 kronor på Ica kan verkligen göra stor skillnad. För att inte tala om vad försenade tåg kan sammanföra en hel grupp människor. Människor som normalt aldrig talar med främlingar på tåg/bussar m.m. blir plötsligt väldigt intresserade av sina medresenärer "Skulle du till Göteborg? Jaha, själv skulle jag till Jönköping..". Så även om jag var väldigt trött och irriterad för att SJ än en gång har visat att de inte är kapabla att ha hand om tågtrafiken kunde jag inte annat än att le och skratta åt hela situationen. Tänk så lättlurade vi är allihopa!

:)

Från ingenstans dök helt plötsligt Niklas upp i Växjö. Mycket välkommet intiativ. Bara en jobbdag kvar och sedan bär det av mot Blekinge. Imorgonkväll är det sommarstugan på Aspan som gäller, min absoluta favoritplats! Där vankas det grillning med Niklas, Brattan och Henrik samt övernattning i stugan. Ska bli mysigt värre!

Trevlig helg och håll tummarna för att SMHI har fel och att solen kommer att stå högt på en klarblå himmel heeeela helgen (eller åtminstone en liten stund, det måste väl vara okej att begära?).

Middagsgäster.

Ikväll får jag middagsgäster i form av Lovisa och Johan. Utfrågning på G..? Nja, får väl hålla mig i skinnet så Lovisa slipper skämmas för mig. Hm, hur ska det gå?


Lit De Parade

Denna artist har för mig alltid symboliserat "gubb-musik". Mycket på grund av att det är en av pappas absoluta favoritartister. Denna låt har dock estat sig fast i mina tankar.


Du var alltid fullast på krogarna.
Du skolka från livet natt efter natt.
Du vakna upp och längta ut till skogarna.
Och ditt drömda hus där och din abessinierkatt.
Med pengar på fickan var du oslagbar.
Du dansa tills du föll omkull,
tills inget fanns kvar.
Du var alltid fullast på krogarna
och aldrig så ensam som när morgonen kom.

Du sjöng om passioner och lömska demoner.
Vem ville du skrämma natt efter natt?
Du gick till din älskling med blå anemoner.
Du visste aldrig hur du skulle ta hennes skatt.
För dig fanns aldrig nåt mellanting.
Dina läppar lika spända som din vigselring.
Du levde av dikt och dog av demoner
och dränkte din oro i drömmar och rom.

Med en flicka i knät och ett glas i din hand,
bland skvaller och sånger och kyssar och smek
var det värme och glädje i ditt längtande land.
Ditt handslag var fast.
Din blick vilsen och blek.
Stan är så vacker men också tyst och fjär.
Du lärde dig nog aldrig att leva här.
Med en flicka i knät och ett glas i din hand
slapp du se när din svartklädde tjänare kom.

Vanilj och kanel och en rosenkrans
ska du ha när du nu sagt farväl och adjö.
Du begärde allt.
Du brann hett och fort.
Jag hoppas din ande hittar till Paradisets ö.
Det finns ingen sorg eller smärta kvar.
Bara en tanke då och då på flydda dar.
Vanilj och kanel och en nyponroskrans
och rymden som fylls av kvinnornas sång.


Malin-afton



Ikväll ska jag umgås med den här unga damen. Trevligt att se lite annat folk än kommun-människor. Lite tjejsnack är mycket efterlängtat..

?

Tredje inlägget idag. Är jag sjukt uttråkad eller vad? Vad gjorde jag egentligen om kvällarna förr när jag bodde ensam på mina 25 kvadrat? Inte led jag väl speciellt mycket då (såvida det inte var fredags eller lördagskväll)? Jag har städat (80 kvadrat och inte 25!) lagat mat, diskat, tvättat, beställt studentbilder till lillebror och åtminstone packat upp en del av packningen. Jag har till och med (hör och häpna Niklas) dammsugit ut allt damm ur datorn. Nu är att-göra-listan tom.

Från ingenstans; har jag någon gång nämnt hur gott det är med vattenmelon? Jasså, det hade jag.. Jaja, sjukt gott är det i alla fall! Undrar dock hur bra det är att dricka en liter vatten samt äta en stor bit vattenmelon någon timme innan läggdags. Hm..


Nähä. Inget mer bloggande ikväll. Jag lovar. Tror jag i alla fall..

Önskningar i kras.

På önskelistan just nu:
- En bärbar dator
- Ny digitalkamera
- Utlandsresa

Hm.. borde man skriva med pengar till hyra och mat den närmaste månaden också kanske? Det är inte roligt att vara fattig. Den riktiga lönen anländer först den 27:e augusti - jippie!

Ikväll är det Britney Spears-konsert i Stockholm. På något sätt har jag blivit påverkad (möjligtvis hjärntvättad av radion idag?) och jag kan inte sluta nynna på hennes låtar. Så ikväll är det Britneys toner som viner genom mina högtalare. Pinsamt, jag vet! Nog hade jag en av hennes första skivor för många år sedan. Cd-skivor ja..  Tänk på den tiden man faktiskt inhandlade cd-skivor. Känslan över att lyssna på sin nyinköpta skiva går knappast att jämföra med Spotify eller nedladdning. Frågan är om det ändå inte var bättre förr...?

Ilsket bi

Den senaste tiden har jag inte riktigt känt igen mig själv. Har varit som ett ilsket litet bi - redo att sticka till av minsta lilla orsak. Finns flera som har fått sig en och annan törn, ett sanningens ord och en ilsken blick. Så säger jag detta för att be om ursäkt? Egentligen inte. För om sanningen ska fram har jag menat varenda ord, bara det att jag vid ett annat tillfälle kanske valt att hålla tyst istället.

Promenixade hem från jobbet idag. Var skönt, har varit på tok för lat den senaste tiden och årets sommarjobb är verkligen inget motionspass (möjligtvis springandet mellan skrivbordet och kopiartorn). Skönt att gå av sig lite ilska, kanske avsaknandet av promenixer och träningspass som påverkat humöret.

 

Ett resultat av dumhet

Jaha, så kan det gå när man har tråkigt. Började filura lite med bloggens design. "Inget kan väl bli sämre än vad det är i nuläget!". FEL visade det sig. Tålamodet började tryta ganska snart och resultatet av dumhet kan ni ju se själva. Bakgrunden blev kort och gott svart och en snigel blev inslängd i sista stund. Varför vet jag inte riktigt. Inte nog med att sniglen inte är så smickrande, jag kommer med stor säkerhet också att mista en av mina få läsare som lider av snigelskräck.

Nåja, nu ska jag hitta på något annat istället. Designen får vara som den är - tills nästa tråkdag infinner sig. Jag kan meddela dig Emelie när sniglen är borttagen! ;) 

Hasslöfestivalen 09

Åter i Växjö i en tom lägenhet på Raskens. Helgerna har då verkligen en förmåga att försvinna fort förbi. Helgen har ägnats med en sväng på Tosia bonnadagarna på fredagen och Hasslöfestivalen på lördagen. Har alltså varit en somrig helg med inslag av sol, musik, bonniga människor, alkohol och givetvis lite intriger (Vad vore en helg i Karlskrona utan intriger? "I Växjö händer då aldrig sådant här!!", märkligt värre!)

Så vad händer i veckan? Blir ju en hel del inslag av (hör och häpna) jobb! Utöver det hoppas jag på ett besök av den numera holländska Anna, umgås med Malin samt eventuellt få besök av Lovisa och hennes nya stora kärlek. Med andra ord har jag stora förhoppningar om att ha saker att göra och att nästa helg är här snart igen.

- Har Du inget vettigt att säga så ha i alla fall vett att hålla tyst! -

Födelsedagsmärke

Jag vill härmed kunngöra att mitt lilla pytte-födelsemärke (eller födelsedagsmärke som jag och Lovisa nu har döpt om det till) är helt ofarligt. I alla fall påstod doktorn på vårdcentralen det idag. Jag tackar gudarna för det och behåller gärna det lilla märket. Inte låter jag någon sätta kniven i mig i första taget - den saken är i alla fall klar. 150 kronor för fem minuter inne hos doktorn. De har ganska bra timpenning de där doktorerna, men något behöver de väl ha för att kunna betala tillbaka sina studielån (ekonomstudenten har talat). Å andra sidan var det lätt värt 150 kronor bara för att slippa höra mamma säga "Har du inte varit och kollat det där ÄN?!".

Ännu en jobbdag har nu passerat förbi. Bara en dag kvar (och eftersom det är fredag blir det förmodligen en kort dag - såklart!) och sedan är det helg - härligt! Träffade Lovisa efter jobbet och åt lite thai-mat med henne. Avslutade givetvis kvällen med en glass - traditioner ska man hålla på även om man är så pass mätt att man rullar fram redan innan någon glass har förtärats. Ett tips till er som tänkt äta thaimat på en uteservering - se upp för flygande soja-påsar då de kan orsaka en hel del fläckar på kläderna. Tro mig. Med andra ord tvättar jag ikväll - igen!

Imorgon bär det av söderut mot Blekinge - igen! Veckorna blir bara mer och mer lika varandra. Jobb/plugg i veckorna och Blekingebesök på helgerna. Något avvikande på ingång? Ska väl inte klaga. Känner bara ett enormt sug efter att åka lååååångt bort och uppleva något som inte hör vardagen till.




Knäppa kusiner - yeah right!


Guldkant på den trista vardagen

Väntar på att Kombon ska anlända. I brist på annat har jag läst ett antal bloggar. De flesta handlar om samma sak - sol, olika resmål, semester i Stockholm, Halmstad, på Öland och utomlandsresor. Nog känner jag ett unns av avundsjuka. Eller nej, nu ljög jag. Jag är grön av avundsjuka.Tänk att bara bli räddad från min trista och gråa vardag och få komma bort åtminstone ett par dagar. Guld värt!

Nåja, i nuläget är jag fullt nöjd med att Kombon kommer hem ett par dar. Hon kanske inte kan ta mig bort från den trista vardagen men nog kan hon sätta lite guldkant på den i alla fall!


.......

Ibland är det svårt att bita ihop och svälja sin irritation. Grrr.. Stå där, le och nicka. Till slut pressade jag fram "Ska nog gå hem, har varit här mina timmar nu!". Tack gode gud för det..


Dove HairMinimising

"Gör att håret i armhålan känns fint, mjukt och mindre synligt"

Av någon anledning fungerar denna slogan inte alls på mig. Visserligen reagerar jag då reklamen tar fart på tv:n, dock förmodligen inte på önskat sätt. Vaddå mjukt och fint hår? Vill man ha hår där överhuvudtaget? Det känns bara.. urk! Kanske jag som är konstig, vad vet jag.

Smart tanke annars.

Ledig?

Första dagen ensam med arbetet. Givetvis ska det trilla in en massa papper som jag aldrig någonsin sett förut. "Hm, vad ska jag göra med dessa tros...?". Tror dock att jag fick ihop det till slut. Hoppas jag i alla fall. Om inte annat lär de väl märka det när de återkommer från semestern om 5 veckor.

Så vad händer nu efter en heldag på jobbet (med 1,5 timmes övertid som vanligt!) - jo nu ska här jobbpluggas, det vill säga jag ska renskriva anteckningar och sätta in alla tusentals papper i pärm. Jippie vad jag älskar min ledighet!

Ska nog dock hinna med en timme framför tv:n då det är finalen i Momma´s boy - något som har kommit att bli en favorit om måndagarna. Så patetiskt, så läskigt, så hemskt men ack så underbart underhållande! 

Helgen i ett sammandrag

Åter i Växjö efter en Blekingehelg (samtliga av mina söndagsinlägg är i princip desamma nuförtiden!). Imorgon väntas en riktig jobbdag, det vill säga att från och med nu är det jag som utför arbetet på Växjö Kommuns avdelning. Damerna har gått på semester. Semester ja... vad är det? Ärligt talat är jag ganska nervös inför den kommande veckan. Hur ska jag klara mig igenom det här alldeles ensam?

Lika bra att inte tänka på det - vi går vidare! Helgen har varit bra. Landade i Karlskrona (på tok för sent på grund av SJ:s oförmåga att sköta tågens signalsystem) i fredagskväll. Vi spenderade fredagskvällen hos Linn med lite grillning, vin och "sanning eller konsekvens". Malin fick ett intressent sms av mig under kvällen - en konsekvens av konsekvensen eller hur man nu ska uttrycka det. Lördagen spenderade jag till större delen på hemmaplan i Ronneby. Jag och lillebror Simon hade myskväll med lördagsgodis, hyrfilm och kortspel i massor.

I övrigt känns det just nu ganska bra att vara hemma. Myser här hemma i min ensamhet med jordgubbar och tv. Kombon kommer hem på tisdag. Har lite abstinens efter tjejsnack så ska bli skoj! Längtan efter nästa helg har väl nästan redan tagit fart. Distans är ingen hit.