Inflyttningsfest

Fix, fix, fix.. mycket som skall fixas innan de drygt 25 gästerna anländer. Ikväll vankas dunder och brak! :)

Nedräkning..

VG i Controller-kursen var inte så dumt. Vi är duktiga vi! Men inte ens det tycks kunna ge mig någon som helst energi till att plugga. "Ge nu allt ni har på kandidatarbetet, det är ju det sista innan sommaren!". Sommaren? Känns ju som evigheter tills dess. Vet i sjutton hur mitt sista krut skall kunna räcka ända fram tills dess... Dags för sömn!

Nedräkningen har börjat på allvar - på lördag smäller det!!




Utgång-mitt-i-veckan-kväll

Blev en stressig kväll igår. Min och Johannas tidsplan höll inte riktigt (speciellt inte efter det att vi missat bussen hem från City gross) och vi anlände till förfesten hemma hos Malin först kvart över nio. Några cider, låtar från 90-talet och lite skratt och sedan hamnade vi på Sivans. Jag var på tok för nykter och lade helt plötsligt märke till allt folk runt omkring oss på dansgolvet. Det fanns två olika gäng - de som faktiskt kunde dansa och de som trodde att de kunde dansa för att de druckit på tok för mycket. Det hela resulterade i att jag kände mig otroligt missanpassad då jag varken kan dansa eller var tillräckligt för onykter för att tro att jag kunde det. Blev dock en ganska trevlig kväll ändå, trots min väldigt stela dans och ett antal hostattacker från min sida. Jag, Johanna och Malin vandrade mot Statoil strax innan Sivans stängde för kvällen. Malin ville ha mat och Johanna ville ha coca-cola. Själv ville jag bara ha knäckebröd och keso, men färdigbredda sådana fanns tydligen inte att köpa. Inköpet på Statoil blev slutligen, efter en del dividerande, Tom & Jerry-kex och Coca-cola för min och Johannas del och chips, dipp och gräddfil för Malins del. Konstigt värre.

I övrigt har jag och Johanna inlett "operation Spara". Vår inflyttningsfest blir dyr,  på tok för dyr och de nyinkomna pengarna har verkligen strömmat ut. Framöver skall här bli ordning. Inget slösande utan endast det nödvändigaste skall inhandlas. Veckohandling och minimerande av Ica-köp finns med bland de nya förhållningsreglerna.
 
Snart skall jag bege mig iväg på föreläsning. Lite trött och inte alls sugen på att sitta där i tre hela timmar. Blir knappast mer inspirerad av att läsa kurslitteraturen när jag får sms om Egyptens hav och hotellets fyra pooler. Hm.  

Plugg?

Det där med att vara duktig, sitta instängd hela dagen och plugga är överskattat. Jag, Johanna och Malin har istället ägnat dagen åt att vandra omkring på stan, shoppat lite smått och gott, ätit sushi (mums!) samt spenderat på tok för mycket pengar på systemet (men är det inflyttningsfest så är det!). Om någon timme skall jag och Johanna bege oss ut till Citygross för att sätta sprätt på ytterligare lite pengar, mat och tilltugg i mängder skall inhandlas inför den stundande helgen. Kvällen skall givetvis sedan ägnas åt att ta tag i allt det pluggande vi har försummat under dagen. Eller? Knappast! Istället väntas en mitt-i-veckan-utgång på Sivans. Trevligt värre!

Jo jag vet, jag borde verkligen ta mig i kragen. Men en heldag med mina stjärnor känns så oändligt mycket mer lockande än en heldag på bibblan. Ni anar inte! 

Väl talat.

"Jag känner bara för att vara full hela tiden just nu.."

Jag kan inte annat än överrensstämma med Johanna! Verkligheten tynger.

Djup.

Jag hade glömt hur djup jag var en gång i tiden. Så många funderingar jag hade, så många tankar som kom ut i ord. Numera finns det så mycket annat i huvudet att de där riktigt djupa funderingarna inte riktigt får plats. Men nog befinner jag mig i samma situation nu som då jag skrev detta..

Vi springer hela livet längs en löparbana, vi tror att det handlar om att komma först, om att vinna. Så småningom kommer vi dock inse att detta inte stämmer, det går inte att vara först, bäst och på topp jämt. Försöker du med det kommer det bara sluta med att du åker av banan, att du inte orkar springa loppet ut på grund av utmattning. Istället gäller det att försöka hålla samma takt som alla andra, försöka följa med klungan på löparbanan loppet ut, ända fram till målsnöret. Problemet är väl dock det att när vi väl nått fram till målsnöret, det som vi väntat och längtat efter så länge, finns det egentligen inget målsnöre där. Loppet fortsätter bara, om och om och om igen och det enda du kan göra är att försöka hålla samma takt som klungan så du inte åker ur banan och inte heller hamnar på efterkälke.

Så vad är det då som får oss att fortsätta springa? Varför inte bara ge upp, lägga oss mitt på banan och utropa "Jag ger upp!". Du vinner kanske aldrig någon guldmedalj för att ha sprungit ett löparlopp i hela ditt liv, men genom att springa i en klunga kommer du kanske att träffa på människor som hjälper dig och får dig att springa och kämpa vidare, människor som blir till dina vänner. De är så mycket mer värda än en guldmedalj! Och även om målsnöret aldrig finns där så är det viktigt att du ändå fortsätter att tro på det, att du tror på en dag då allt kommer att bli bättre. På så sätt har du målet alltid inom räckhåll även om du aldrig riktigt når det, men det gör i alla fall att hoppet lever vidare.. Så ska jag försöka att leva!

Åter till verkligheten..

Åter i Växjö. Har varit ett par välbehövliga dagar bortanför de småländska skogarna. Tog en promenix med Sarah i eftermiddag (verkligen evigheter sedan sist!) och på kvällen tillagades det en mycket avancerad "måndagsmiddag" här hemma - kebab i pitabröd! Framöver vankas stenhårt plugg samt planering och fixande inför den stundande inflyttningsfesten på lördag. Ska bli skoj!

I natt ska en viss filur bege sig väldigt långt iväg. Det slog mig plötsligt att tystnaden kan komma att bli jobbig. Men det ska väl gå. Tiden går ju fort när man har roligt och det är trots allt en hel del skoj som händer den här veckan!

Kraxande skönsång.

Att vakna upp här hemma i Ronneby innebär en frukost där det finns hundra olika sorters bröd att välja mellan, en mängd olika pålägg, ett antal olika juicer och inte nog med det, utan det bästa av allt är att det finns en morgontidning! Disk? Givetvis har huset en fullt fungerande diskmaskin. Det är lyx! Är hemma själv just nu. Småbröderna har begett sig till skolan (lagom glada då det är första dagen efter lovet) och mor och far jobbar. Själv ska jag ta tag i pluggandet. Eller kanske åka ner en sväng till stan? Hm, får se vilket som känns mest lockande (inte så svårt att räkna ut kanske).

Min röst är inte hundra. (Kan man vara allergisk mot en annan person, så man får en allergichock i form av halsfel så fort man träffar denne? Det är i alla fall min teori i nuläget.) Är väldigt hes och då och då försvinner rösten helt och hållet. Inte bra. Sjunga går inte att göra överhuvudtaget. Tro mig, jag försökte igår. Lätt hänt att man börja tralla när man kör bil och Lars Winnerbäcks toner viner ut ur högtalarna. Helt plötsligt tror man att man faktiskt kan sjunga, tills man hör hur det som skulle föreställa skönsång mer låter som något slags krax. Får bli en tyst dag. Hjälp, hur ska detta lyckas?!

Vill även poängtera att vår beiga "Svensson-bil" går mycket bra att köra. Den är hel, det vill säga några märkliga bucklor uppkom inte under gårdagen. Det rullade på bra, trots det märkliga kraxet som uppstod inne i bilen.

Dagen efter.

Söndagen är här. Jag är lite seg då gårdagskvällen bestod av lite fest med alkohol inblandat. Skötsam som jag är (hrm) är jag dock betydligt piggare än vissa andra idag. Blev en utgång i Karlskrona. Dock åkte vi in på tok för tidigt (någon som vet varför?) vilket resulterade i att det var stendött ute. Med andra ord blev kanske själva utgången inte speciellt lyckad, men på det hela taget var det väl ändå en ganska festlig fest (nu var jag vitsig. Förlåt. Jag är trött.).

Nähä. Nu ska jag ut och köra föräldrarnas nya bil. Spännande värre. Får se om den har några märkliga bucklor när jag kommit tillbaka.

- Jag ska ha en sån där kebabtallrik med bara pommes!
- En pommestallrik då alltså?
- Ja precis!


 Vissa är lagom smarta.. Haha!

..

Nu har jag diskat och dammsugit hela lägenheten. Johannas familj kommer på besök under morgondagen och trots att jag inte kommer vara närvarande är en ren lägenhet ett måste. Är ju nästan som att ha svärmor på besök! Haha!

Nähä. Nu ska jag ta min packning och masa mig iväg till Tufvan för en fika/lunch med Johanna och Marcus. Efter det blir det kursstart och sedan bär det av...

Kursstart o sedan full fart mot helgen...

Den efterlängtade lediga dagen har passerat. Dock utan särskilt många inslag av ledighet. Dagen har spenderats i mitt rum tillsammans med ett antal penslar, ett antal målarburkar samt Johanna. Resultatet kanske inte blev strålande men det syns inte i det dunkel som just nu belägrar mitt rum.

Imorgon väntas ny start, ny kurs och nya möjligheter (eller nåt). Vi börjar med sovmorgon, en rejäl sådan dessutom - ända fram till 15.00. Det är vad jag kallar för en bra start! De nya kursböckerna ligger staplade bredvid mig. "Företagsekonomiska forskningsmetoder" och "Fallstudier: design och genomförande" är de böcker jag ska ha näsan i de nästkommande fem veckorna. Kan knappt vänta. Eller jo, det kan jag. Förhoppningvis till efter helgen, då jag imorgonkväll tänkt rymma till annan ort och stanna där för helgen för att hälsa på en viss filur. Ska även försöka hinna med en hemvisit i Ronneby (även om det bara bli över dagen), då jag inte varit hemma sedan nyårsafton.   

Det var allt för mig. Nu ska jag sova. Vet egentligen inte hur bra det är att sova i ett nymålat rum. Att jag inte längre känner målarfärgsdoften är nog inget bra tecken vid närmare eftertanke. Hm.



Mottog ett Thailand-kort idag från min äldsta vän Brattan. Vill åter igen påpeka att jag absolut inte är avundsjuk på något vis. Nej, jag störttrivs här i Växjö. 14 grader kallt och isgata - kan det bli bättre?! Hrm.


Färdigmålat.

Mitt rum är vitt. Jag är ofantligt trött.

Underbart vitt.

Världens bästa Malin skjutsade idag iväg mig och Johanna så att färg till mitt rum kunde inhandlas. Vitt. Vitt. Vitt. Tänk ett icke-gult rum. Så underbart. Så under morgondagen skall det målas för fulla muggar. Förhoppningsvis ska vi fixa till det här riktigt bra. Finns ju dock aldrig några garantier. Speciellt inte när det är jag som håller i penseln.

Ikväll kommer en middagsgäst förbi i form av Martin. Lasagne skall tillagas. Mumma!


Lyx

Dagens seminarie är avklarat vilket också betyder att ännu en kurs är avklarad. Jippie! Blev inte totaldissade på seminariet även om det ställdes en del frågor som resulterades i en dödstystnad. Får se om det eventuellt blir någon komplettering - annars är vi nu redo att gå vidare till nästa kurs. Men först ska vi ta sportlov! Ett väldigt långt sportlov. Vi har hela eftermiddagen, morgondagen och torsdagförmiddag på oss. Det är lyx!

Fira med lite champagne och oxfilé ikväll kanske? Hade varit passande för lyckan är stor just nu..


Bara lite bitter.

Det trillar in otäcka mms på min mobil från min familj som befinner sig på något äckligt härligt ställe med äckligt underbart väder. Jag är inte bitter. Bara lite.


Finns det något äckligt härligare?

Min far ser sur ut. Nog den äckligt härliga solen som sticker i ögonen.

Lillebror Simon

Lördagskväll.

Blev en bra kväll igår. Jag och Johanna spelade drickspel med fyra grabbar här hemma. De drack öl (förutom en) och vi drack sprit. Lagom bra, speciellt när jag är mycket väl medveten om att sprit inte skall intagas av Camilla. Vattenfall varvades med sexfrågor, tummar på borden, märkliga regler ("från och med nu måste alla lespa") och klunkar.  Malin och Anton kom förbi men stannade bara en kort stund. Tre av klllarna bestämde sig för att åka in till stan och ensamma kvar var jag, Johanna och Martin. Blev tv-spelturnering (vill ju inte skryta eller så men JAG VANN ÖVER MARTIN!), skönsång och dans i soffan. (Vi är fullt normala. Egentligen.) Efter det blev det Stenladan. Märkliga människor fanns på plats. Första tanken: Här gör det inget om vi gör bort oss! Dansade till stängning (till och med bugg) för att sedan bege oss hem till Martin för efterfest, som egentligen endast bestod av att vi åt lite av Martins pommes som han köpte i kebabvagnen utanför, drack ett antal glas vatten och gäspade stort  innan vi beslutade oss för att gå hemmåt. Sammanfattningsvis var det ett mycket lyckat sätt att supa bort alla hjärtans dag på.

Dagen skall spenderas med att vara bakis och vila samt finslipa det sista på slutcaset. På tisdag gäller det och efter det väntas efterlängtad ledighet!


Kärlek är för mesar...

Alla hjärtans dag-kvällen är här. Kvällen då alla par är äckligt gulliga, går ut på någon romantisk middag/bio. Jag och Johanna upprätthåller vår årliga tradition (de andra tycks ha svikit oss i år) med att vara anti (egentligen av den anledningen att vi inte har något val) och skall kvällen till ära inta enormt mycket alkohol och supa bort alla bekymmer kring vårt slutcase (samt att vi kanske känner oss lite bortglömda en dag som denna, men det håller vi tyst om!). Martin skall joina vår skara på två personer. Och Malin och Anton dyker nog upp efter den romantiska middagen (frågan är om de verkligen är välkomna på en anti-alla-hjärtans-dag-kväll efter att ha varit så där gulliga, men eftersom vi gillar dem så fick det gå för den här gången).


(ursäkta den lite onödigt stora mängden paranteser)


En helt vanlig kväll med "Skidgänget"

Enligt överrenskommelse med kombon behöver jag inte vara vaken så här dags idag (för en gångs skull!). Faktum är att jag har sovmorgon ända till 8,45 idag, det är lyx (även om det är lördag.)! Ändå gick jag upp vid åtta och för första gången på mycket länge känner jag mig ganska utvilad. Kan dock vara så att det endast är en falsk känsla och att tröttheten kommer att uppkomma senare under dagen (har en stark känsla av det). Dagen skall spenderas med att slutföra vårt slutcase. Ingen aning om hur lång tid det kommer att ta, men slutföras ska det! Lagom kul en dag som denna, en lördag som dessutom visar sig vara alla hjärtans dag. 

Gårdagskvällen var nog bland det bästa på länge. Skidgänget anlände. Vi intog thaimat (i enorma mängder kändes det som) och vin, tittade på "Plötsligt i vinslöv", pratade enormt mycket tjejsnack blandat med fnitter och hysteriska skrattanfall. Mycket trevligt. Malin begick sig hemåt i hyffsad tid då hennes käraste kom och hämtade henne. Vi andra fick för oss att en kväll på Stallarna vore nog trevligt. Strunt samma att vi är klädda för en myskväll - här är det party som gäller! Vinglande (klädda i vandrarkängor, mössor, skidjacka och en av oss med ryggsäck på ryggen) begav vi oss mot Campus för att besöka en polislägenhet, då det ryktades att denne hade tv-spel som guitar hero. Perfekt förfest! På vägen gjordes hjärtan i snön (det närmade ju faktiskt sig alla hjärtans dag), traktorspår och snöänglar (vilket är lika med att vi blev dyblöta, men en kväll med skidgänget innebär givetvis att snöänglar skall göras!). Någon utgång blev det aldrig. Istället  fastnade de fyra blöta tjejerna för en kväll med tv-spelet, något som vi normalt icke-spelande människor insåg var väldigt roligt. Johanna var kung på guitar hero (hon hade ju övat sedan innan). Jag var klart sämst (hade aldrig rört något sådant innan). Dock vann jag Emelies och mitt slagsmål (på tv-spelet såklart!), så jag är ganska nöjd ändå. Emelie verkade också vara nöjd med sitt nederlag "Mamma skulle vara stolt över mig. Jag ska ringa henne imorgon säga att vi har varit i slagsmål och att jag förlorade!". Tack för en helt underbar tjejkväll!

För av avsluta detta inlägg vill jag visa upp ett härligt klipp från "Plötsligt i Vinslöv". Det här är vad jag kallar vänskap. Det är sådana man ska ta tillvara på en dag som denna  (för er, liksom jag, som inte är riktigt vakna ännu syftar jag på alla hjärtans dag). Ta hand om era nära och kära!



Uppdatering från en extremt dålig bloggare

Fullt upp för tillfället. Slutcasearbetet tar enormt mycket tid och just nu går det mot att det blir en alla-hjärtans-dag med mina ekonomiböcker - mitt liv är verkligen underbart! Intalar mig själv om och om igen att jag faktiskt ändå tycker att alla-hjärtans-dag är ett överskattat jippo som endast är till för att affärerna skall tjäna pengar. Går sådär. Känns inte direkt bättre vid tanken att familjen skall bege sig mot Sälen imorgonbitti. Tänk den som fick lite ledighet...

Ikväll blir det i alla fall tjejkväll med skidgänget. Lite spontant skall thaimat intagas med en stor mängd vin (förhoppningsvis) och till det "Plötsligt i Vinslöv". Kan det bli bättre?!


"Camilla.  hon ritar mig i örat!!!" skriker Malin i bakgrunden...  Bäst att återvända till knäppisarna. Trevlig kväll på er!

Lördagskvällens partaj: ensam kväll med melodifestivalen!

Jag har nu slutat för dagen. Jippie! Ändå sitter jag kvar här på jobbet. Varför? Ja lägenheten här i Älmhult känns inte direkt superlockande och att springa dit då klockan slagit hemgång känns otänkbart. Lördagskvällens schema består av en enda sak: Melodifestivalen. Lagom spännande att sitta och titta på det alldeles ensam på en mini-tv en lördagkväll. Ska väl inte klaga, kunde varit värre (även om jag inte kommer på så mycket just nu).

Trevlig kväll önskar jag alla er andra (tänker speciellt på två knäppisar som jag mer än gärna hellre hade velat spendera denna lördagkväll med)!

Inväntar helgen med spänning...

Måndagsmiddagen (som numera är på torsdagar men då "torsdagsmiddag" ligger väldigt fel i munnen tänker jag fortsätta att kalla det "måndagsmiddag" - i alla fall ett tag till) hos Malin är nu avklarad. Serverades lax och efter det bakade vi en kladdkaka. Känns som om jag har ätit kalorier så det räcker för en månad.

Imorgon väntas seminarie och sedan bär det av mot Älmhult för Ikanojobb fre-sön. Jippie! Då alla dessutom skall vara fulla i helgen kommer jag nog känna mig mer ensam än vanligt fredag- och lördagkväll då jag sitter ensam i lägenheten i Älmhult och ser ut över det tomma torget..
 
Trevlig helg på alla er andra!

Bibliotekssyndrom?

Johanna:
- Men om du tänker dig den här pennan fast fyrkantig...

Johanna är en mästare på att förklara!

Fröken Duktig

En sak är säker - jag kommer definitivt att somna med gott samvete ikväll. Spenderat större delen av dagen med casearbete i bibblan. Kom ihåg det viktiga jag skulle göra vid lunch. Kvällen har spenderats med att städa och då verkligen storstäda! Om det skulle finnas mästerskap i att slänga saker hade jag definitivt varit en av finalisterna. Tvättmaskinen mullrar lite tyst ute i badrummet och nu ska jag ta tag i matlagningen. Kombon är ute och roar sig ikväll så resten av kvällen kommer jag spendera alldeles ensam och helt slut i tv-soffan. 

Välkommen till mitt otroligt spännande liv! Hrm.
  


Tidsbrist.

Blir inte särskilt mycket bloggskrivande längre, inte alls som förr. Är alldeles för mycket runt omkring som uppehåller mig. Känns som om jag befinner mig i händelsens centrum där jag inte kan få en lugn stund trots att det egentligen inte händer någonting överhuvudtaget! Ingenting spännande i alla fall. Dagarna består främst av caseplugg. Den tiden som blir över räcker inte riktigt till till allt som skall göras. Åter igen har jag ändå lyckats med att överfylla min almanacka och är nu fullbokad fram till mitten av mars. Önskas någon dejt, vänligen kontakta i tid!

Dagen har (som ni säkert kan gissa) bestått av caseplugg i bibblan. Efter det blev det en fika med Johanna, Emelie och Lina (uppdatering om vad som har hänt i livet den senaste tiden), storhandling på Willys, matlagning, andra avenyn och omöblering. Den lilla tid som blev över ägnade jag och kombon åt att koppla in vår nya kära ägodel - nintendo 64! Vem vill ha moderna ting som Wii eller playstation 3? Mario Kart är helt klart innegrejen (i alla fall i vårt hem)! 
 



Diagnos

Ännu en helg har nu passerat. Den hemska demonen som tog över min kropp och gjorde den otroligt febersvag visade sig vara något liknande halsfluss (det kändes i halsen!). Lite penicilin och jag är nu så gott som återställd - härligt!

Helgen har varit mycket slapp. Bra att vila upp sig inför den kommande tiden. Kommer att bli tufft. Pluggvecka, jobb på Ikanobanken (eller Ikano Bank som det numera skall heta) till helgen och sedan en vecka som kommer att liknas med en tentavecka då slutcasen skall skrivas. Ingen vila att räkna med på ett tag. Under morgondagen skall mamma och farmor komma på besök. På kvällen blir det klippning (mer än välbehövligt - snarare ytterst nödvändigt!).

Någon som har lust att jobba min helg vecka tio? Inte det? Suck, hur ska jag bli av med den?!





Du är klart knäppare än mig...