Göteborgsweekend

På väg hem ifrån Göteborg efter en väldigt fnissig (läs gapskratt) med flickorna Fniss/Campuspinglorna. Vi har ätit och druckit gott, åkt hiss (!!), strosat på avenyn och som sagt skrattat mycket. Okej, vi kände oss liiiite gamla då hela hotellet var överbefolkat med fulla "ungdomar" som skulle på Summerburst (var vi verkligen sådana?!), men det jämnade ut sig i morse vid hotellfrukosten när vi blev förvisade till "ungdoms-frukostsalen". 

Efter hotellfrukosten blev det en tripp till Gekås med Johanna och Malin. På en timme och tjugo minuter klarade vi av Gekåsvaruhuset och jag blev en tusenlapp fattigare. Nu sitter jag på tåget med en resväska, en väldigt tung Gekås-påse och en stor trådkorg. Jag har ont i kroppen och är väldigt trött (och evigt tacksam över att jag var klok nog att ta ledigt imorgon) - men tack för en väldigt fin helg! Ni är bäst. 

Köra tills vi stupar (eller åtminstone tills huvudet slutar att fungera)

Efter två långa dagar på jobbet så är jag nu trött. Ni vet så där långa som kämpa-tills-vi-stupar-långa. Ungefär. Så kan det gå när man hux flux får information om att en stor projektredovisning ska lämnas in inom loppet på ett par dar, bara till att köra. Imorgon ska jag dock gå lite tidigare från jobbet, då jag har ett tåg att passa. Imorgon väntar nämligen en tripp till Kristianstad till Johanna och Daniel, och på lördagen bär det sedan av mot Göteborg för att möta upp en hel drös med Fd Campusstjärnor - de så kallade "Flickorna Fniss". Det ser jag fram emot - mycket! 

Men innan dess måste jag packa. Inspiration lika med noll. Precis hemkommen från en liten shoppingtur här på ön. En öbo hade lite för många tomatplantor och chiliplantor. Passade mig utmärkt, eftersom jag inte hade några. Så nu väntar vi med spänning på våra alldeles egna tomater och chilifrukter här i sommar- ska bli spännande. 

Fram med resväskan. Ha en fin helg! 

Bland sjöbodar och tång

En promenad en ljum kväll i maj. En stund för eftertanke. Reflektion. Har jag nämnt min förkärlek till röda sjöbodar, gamla båtar och skrangliga bryggor? Eller det kanske inte behövs nämnas, bilder säger mer än ord. Här flödar tankarna som bäst. Fritt. Högt i tak. Distans till verkligheten. Tror att jag har bosatt mig på rätt plats. 

En helg i maj

Måndagkväll och det duggregnar ute. Trist kanske du tänker, skönt tänker jag (slipper vattna). Helgen som gått var bra. Riktigt bra till och med. En fredagskväll med en båttur in till stan och en bit mat på Scandic. En lördag med fix i trädgården och slapp i solstolen på altanen. På kvällen väntade esc-fest i Gredeby. Och tänka sig; efter en riktig nagelbitare in på småtimmarna så blev det till slut vinst till Sverige. Heja Mums-Måns! Gårdagen bjöd på en liten tur ut till sommarstugan, följt av firande av Möllers 30-årsdag (trots att han envisades med att det var en dag som alla andra). Så ja, jag är fullt nöjd med helgens bravader! 

Ny vecka har tagit fart. Huvudet går på högvarv och har fått lite nya planer att sätta tänderna i. Kanske. Eventuellt. Känner mig rastlös. Vill vända upp och ner på allt för att få till lite ordning, även om det innebär kaos. Känner mig energisk och vill gärna hålla i den känslan ett tag. Till helgen bär det av norr ut, närmare bestämt mot Göteborg för en tjejhelg med ett gäng riktiga kalaspinglor som jag inte har träffat på länge. Kan inte bli annat än bra det här. 
Amanda och Jennie på väg in till stan

Bra känsla

Idag har jag en sån där bra känsla - fredagskänsla! Bra dag på jobbet, nystädat hus och jag har fått jobba lite med händerna nu ikväll - målat, planterat och grejat till tonerna av Hellströms livekonsert. Nu bär det av in till stan för en bit mat - med båt! Som sagt, bra känsla. Ha en fin kväll! 

När ledigheten tar slut

Vardagen har tagit fart igen, men de där fyra dagarna med ledighet var verkligen guld värda och kom i rättan tid. Helgen har bestått av ännu mer trädgårdsarbete  och vi har fått en hel del gjort - skönt! Två silverpäronträd blev det på framsidan, även kallade Nordens olivträd. Är helt förälskad i dessa träd, även om de inte ser mycket ut för världen än. Utöver träden så har vi fått till en (ja vår första riktiga egentligen) rabatt - en syrénbuske och en hel drös med lavendel. Börjar nästan bli en riktig trädgård, och inte bara en stor gräsplan. 

Utöver allt grävande, räfsande och alla planteringar så blev det också en tur ut till Gredeby. Blev en trevlig lördagskväll i gott sällskap, med god mat och bubblande under bar himmel. Tack för det! 

Ny vecka och nystart. Kickstartade med ett cross-fit-pass, något som känns från topp till tå. Detta ska bli en bra vecka. Jag är laddad. 

Solens strålar på lediga dagar

Två dagars ledighet till ända och ändå kvarstår två dagar till - härligt! Vid kristiflygare tog vi tillfället i akt och tog hand om trädgården. Flitens lampa lös så gott som hela dagen (fast vi njöt lite av solen på altanen också i pausen). Just nu är idéerna många och jag (ja läs "jag") vill sätta igång nu nu nu med stor entusiasm. Känns skönt att få återfått lite ork och lust, känns som om det har saknat mig ett tag. 

Igår var sambon på vift hela dagen med båten. Jag tog tag i lite grovgöra på tomten (körde trimmer och slängde ut åtta säckar med täckbark) på förmiddagen. Grannen mitt emot frågade oss när vi flyttade in om vi var intresserade av trädgårdar och jag sa då bestämt nej. Igår ropade samma granne "Du är ju omöjlig - så fint du gör, det bor allt en trädgårdsarkitekt i dig ändå!". Trädgårdsarkitekt är då att ta i, men skönt att få någon slags bekräftelse när man jobbar i ett par för stora trädgårdsmästarbyxor.  Efter lite slit tog jag årets första tur ut till sommarstugan. Årets första riktigt fina dag - lunch på altanen, lite solande med havet som utsikt och sedan en liten promenad på grusvägarna med farmor. Platsen där tiden står stilla ligger mig varmt om hjärtat. På kvällen fick vi sedan finbesök i form av Emelie och Lasse. 

Nu är det dags för dagens ryck. Träd- och buskplantering står på min planering idag. 
Trädgårdsredo en fredagsmorgon 
Lunch i sommarstugan 

Tuff tuff tuff....

Tufft nu. Tuffa besked. Då gäller det att vara tuff själv och stå på sig, säga ifrån. Just det sista är nog tuffast av allt. 

Sista arbetsdagen den här veckan och sedan väntar fyra dagar med välförtjänt ledighet. Nu kör vi! 

Blodomloppet 2015

Blodomloppet 2015 är nu avklarat. Efter lite knäproblem kändes det som en seger att bara ta sig runt fem kilometer banan (väldigt kuperad sådan!). 26:26 blev sluttiden. Sex sekunder sämre än förra året, men nästan två minuter bättre än vårruset för mindre än en vecka sedan (som är en väldigt plan bana) - så jag är klart nöjd ändå. Nästa år tar jag milen. Så. Nu har jag skrivit det. Nu måste jag ta tag i det också. 

Men först ska jag sova. Godnatt. 

Helgens bestyr

Då var även den här helgen till ända. Känns ofantligt skönt att vi går en kortvecka till mötes. Bara prognosen kvar. Och ja, det där blodomloppet också imorgon som jag ska ta mig runt på något vis. Men det ska väl gå. Klart det ska. 

I helgen har jag fått en hel del gjort i trädgården här hemma. Jag skriver "jag" eftersom Sambon var på sjön större delen av lördagen. Blev även en riktig långpromenad på Tromtö på lördagen, och sedan avrundade vi det hela med en trevlig grillmiddag för 5,5 personer hemma hos oss (fem på middag, sex på efterrätt). Idag har trädgårdsarbetet fortskridit. Häcken på framsidan har fått ny jord och lite plattor har lagts mellan gräsmattan och uppfarten. Det blev även en mysig fika ute vid Grönadal, där vi även passade på att uppvakta den nyblivna ett-åringen. 

Nu tar vi ett djupt andetag och tar oss igenom tre dagar till. Ända in i kaklet! 

Fredagshäng

Helgen är här - skönt! Det har varit en tuff vecka med sena kvällar så både kroppen och knoppen är trött. Tertialbokslutet är avklarat, nu kvarstår bara prognosen. Ikväll skiner solen och jag har ägnat en stund åt att vårstäda lite bland krukorna på tomten. Sambon är ute med båten och jag vet inte riktigt när han väntas anlända hem. Det lutar alltså mot en lugn kväll hemma i tv-soffan. 

Vårruset 2015

Igår var det dags. Klockan kvart i nio begav sig Mamma och jag mot de småländska skogarna, närmare bestämt Växjö. Blev en heldag med shopping och lunch. När klockan började närma sig 17 begav vi oss hem till Malin för att byta om. Sedan körde vi. Vi sprang. Vi klarade det. Vi var lyckliga. Mitt femte vårrus. 28.20 blev tiden och jag är nöjd. Extra kul att både Malin och Johanna var med i år, i helt olika lag. 

Efter loppet intog vi lite mat och sedan begav vi oss hem till Lillebror Mathias för att ta en snabbdusch. Passade även på att uppvakta honom med en del presenter (han fyllde ju faktiskt 25 i lördags!). 

Hamnade till slut i sängen vid midnatt. Tuff dag. Rolig dag. Tack för det, framförallt Mamma! 

Pepp pepp

Imorgon är det dags - det traditionsenliga Vårruset ska springas. Och jag har ont i knät. Ja jag är väl medveten om att det låter som en efterkonstruktion. "Jasså, hon har ont i knät nu. Kom ju väl till pass precis nu, så  slipper hon blotta att det är kondisen som det är fel på!". Typ. Fast då kan jag väl säga att jag har tappat en del kondis också de senaste veckorna då jag har tränat ytterst lite. Men strunt samma - att springa Vårruset är skoj! En riktig fest som piggar upp och ger energi, så med eller utan knäont ska jag springa. Kommer bli minst lika bra som förra året. Men den här gången hoppar vi över att få punktering på hemvägen. Ja på ditvägen också för den delen. 

Borta är bra, men hemma är helt klart bäst

Fyra dagars ledighet. Fyra dagar i huvudstaden. Tre nätter på hotell. Hotellfrukost. Strosande på stan. Firande av Sambons far (ersatte årets valborgsfirande). Middag hos svägerskan med sambo. Lunch på stan. Bio med sambon. 

Ja det har varit ett par fina dagar - men oj vad skönt det är att vara hemma igen.  Har fröken "om-det-inte-händer-något-nu-så-blir-jag-galen" gått och blivit för hemmakär? Kanske. Men hemma är verkligen klart bäst.